MAT

Matkostnaderna beror dels på hur länge du ska vara ute men också om du tar med dig all mat eller att du väljer att proviantera under turens gång.

För en veckas fjälltur på fjället bör du räkna med att få lägga ut några hundra. Våra matkostnader blev ca. 400 kronor för 7 dagar, med proviantering inräknad. Utöver det tog vi med oss mat som vi redan hade hemma. Då handlade vi maten på coop innan och provianterade 2 måltider, dessutom gick det lite pengar till karra!



På STF;s hemsida  kan du kolla på aktuella butikspriser för säsongen. Eftersom det både är dyrt och ansträngande att frakta och försälja varorna i fjällvärlden så är priserna lite högre än om du skulle handla dem på ICA hemma. Så bli inte chockad när du skall handla middagsmaten och inser att du måste bränna 50 spänn på en burk med Bullens pilsnerkorv!



Hur du än gör så är det såklart viktigt att du tänker på att bära så lätt som möjligt, då är hemmagjord frystorkad mat ett bra och billigt alternativ. I friluftsbutikerna finns det färdig frystorkad mat att köpa, men det är väldigt dyrt.

Dryck får du gratis från jokken i form av kallt, friskt smältvatten som kittlar dödsskönt i kistan.

1.2.3.4.

1. Renkött är gott
2. Dela upp makaroner, ris eller potatismos i portionspåsar så går det snabbt och enkelt att tillaga. Men kom ihåg att ta med dig påsarna hem så de inte ligger och skräpar på fjället.
3. SPD - Spara På Disk
4. Diska gör du i jokken. Fyll lite diskmedel i en liten filmburk eller flaska och klipp en liten bit från en tvättsvamp så går diskningen som en dans! höhö


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0